Zoekmachine Optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Kort gezegd zorgt zoekmachine optimalisatie ervoor dat uw website beter begrepen wordt door zoekmachines, en daarmee hoger binnen de zoekresultaten op bijvoorbeeld Google zal verschijnen. Google heeft een soort robot ontwikkeld die een website leest, en bepaald waar deze over gaat. Daarnaast bekijkt deze robot of de website gebruiksvriendelijk is en van goede kwaliteit. Wanneer iemand op Google een zoekopdracht invoert, maakt de Google Robot een lijst van de websites die volgens hem het meest relevant zijn.

Met zoekmachine optimalisatie helpen wij deze robot een handje. Enerzijds door de belangrijkste termen van de website op de juiste plek te zetten. Echter ook om de kwaliteit van de website te verbeteren. Door middel van een zoekwoordenonderzoek komen we er achter welke termen uw (potentiële) klanten gebruiken. Daarnaast kunnen we zien in hoeverre uw concurrenten dezelfde termen gebruiken. Door een grondige analyse kunnen we de meest interessante zoekwoorden selecteren om uw website mee te optimaliseren.

Dit doen we door aanpassingen in de teksten. We voegen ook  omschrijvingen van pagina’s en afbeeldingen toe, en verbeteren de kwaliteit van de website. Alles om de Google Robot een handje te helpen.

Waaruit bestaat een zoekmachine optimalisatie?

Een optimalisatietraject is voor ieder bedrijf anders. Natuurlijk komen er een aantal zaken altijd terug, zoals het zoekwoordenonderzoek, meta-data, en een koppeling met Google Search Console. Echter overlegt DPT Marketing daarbuiten graag met u over verdere invulling van het traject. Wij hebben ruime ervaring met zoekmachine optimalisaties voor bedrijven in uiteenlopende branches. Neemt u eens een kijkje bij ons portfolio. Ziet u graag nieuwe teksten op de website? Bent u niet tevreden met de opbouw of indeling van de pagina’s? Wij bieden maar al te graag een traject op maat, in overleg met u!

Neem gerust eens contact op zodat we de mogelijkheden voor uw bedrijf kunnen bespreken. DPT Marketing gaat graag met u om de tafel zitten.

 

Zoekmachine Optimalisatie